Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας σε Πάτρα και Άγιο Δημήτριο

Μέσω ασύρματων έξυπνων μετρητών, οι Δημοτικές Αρχές Πάτρας και Αγίου Δημητρίου έχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουν, σε πραγματικό χρόνο και απομακρυσμένα, την ενεργειακή τους κατανάλωση, γεγονός που θα τους επιτρέψει να μειώσουν τις δαπάνες τους και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η υλοποίηση των έργων στους Δήμους Πατρέων και Αγίου Δημητρίου στηρίζεται στην υπηρεσία COSMOTE Energy Management η οποία προσφέρεται σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης Assetcom.

Με έξυπνους μετρητές, αισθητήρες και ειδικό λογισμικό, το COSMOTE Energy Management αποτυπώνει από πού προέρχεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, από την κεντρική παροχή μέχρι και την τελευταία πρίζα, και επιτρέπει την καταμέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας ανά πάσα στιγμή και την επέμβαση στη διαχείρισή της από οποιοδήποτε σημείο.

Επιπλέον, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα συλλογής και αποθήκευσης των ενεργειακών δεδομένων, με σκοπό την επεξεργασία και διαχείρισή τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε περίπτωση υπέρβασης στην κατανάλωση, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ειδοποιήσεων (alerts).

Η βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω του COSMOTE Energy Management συμβάλλει στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Ενδεικτικά για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, με την εγκατάσταση του συστήματος σε πέντε δημοτικά κτίρια, η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας υπολογίζεται σε περίπου 66MWh και η μείωση εκπομπών CO2 σε περίπου 55 τόνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *