Το μεγάλο στοίχημα των connected cars

Σε άρθρο του σχετικά με τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, ο Alex Lidow, CEO of Efficient Power Conversion (EPC), εστιάζει στο θέμα της επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων (V2V) και την καθοριστική σημασία που αυτή θα παίξει στην ασφάλεια των μετακινήσεων.

connected car

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο του «η πιο επείγουσα τεχνολογία που θα πρέπει να αναπτυχθεί ευρέως είναι η επικοινωνία vehicle-to-vehicle (V2V)” για τα connected cars.

Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στα αεροπλάνα προκειμένου να αποφεύγονται εναέριες συγκρούσεις και όπως σημειώνει ο αρθρογράφος «θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλα τα οχήματα για να παρέχουν στα οχήματα που βρίσκονται τριγύρω πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση».

Αυτές οι πρόσθετες πληροφορίες μπορούν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς όχι μόνο για τα αυτόνομα οχήματα, αλλά και για τα συμβατικά.

Καταλήγοντας, ο CEO του EPC σημειώνει: “Όποιος κι αν νικήσει, θα είναι μια επιτυχία της τεχνολογίας των αισθητήρων και των επικοινωνιών πίσω από τα συστήματα τα οποία αποφασίζουν το αποτέλεσμα”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *