H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της σύστημα έξυπνης οδήγησης, όπως μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία, η οποία μέχρι στιγμής βασιζόταν σε λύσεις τρίτων για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.
Oι αλγόριθμοι της BYD θα τροφοδοτήσουν την πλατφόρμα έξυπνης οδήγησης DiPilot της εταιρείας, η οποία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει ήδη από τον Νοέμβριο.
Το DiPilot, η αποκλειστική υπολογιστική πλατφόρμα της BYD, θα διατίθεται σε διάφορες διαμορφώσεις ανάλογα με τη διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ. Το DiPilot 100, σχεδιασμένο για συστήματα με 100 TOPS (τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο) ή λιγότερο, θα χρησιμοποιεί το τσιπ Drive Orin N της Nvidia και το τσιπ Journey 5 της Horizon Robotics. Για πιο ικανά οχήματα, τα DiPilot 300 και DiPilot 600 θα αξιοποιήσουν το τσιπ Nvidia Orin X, προσφέροντας έως και 508 TOPS υπολογιστικής ισχύος.
Η κίνηση προς την εσωτερική ανάπτυξη υποδηλώνει ξεκάθαρα τη φιλοδοξία της BYD να ελέγξει την τεχνολογική της μοίρα και να ανταγωνιστεί σώμα με σώμα με κολοσσούς της βιομηχανίας όπως η Tesla , η οποία υπερασπίζεται εδώ και καιρό τα συστήματα Autopilot και Full Self-Driving. Ενώ η BYD συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές chip, συμπεριλαμβανομένων των Nvidia, Horizon Robotics και Black Sesame Technologies, φέρεται να έχει επενδύσει τη μεγαλύτερη προσπάθεια στην ανάπτυξη των δικών της αλγορίθμων που βασίζονται στην πλατφόρμα Drive Orin της Nvidia, επικαλούμενη την ωριμότητα και τη σταθερότητά της.
Η αρχική διάθεση των εσωτερικών αλγορίθμων της BYD θα επικεντρωθεί σε μοντέλα με τιμές άνω των 200.000 RMB (περίπου 25.340 € ). Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει αυτήν την τεχνολογία σε όλους, στοχεύοντας να εξοπλίσει οχήματα στην περιοχή τιμών των 100.000 RMB με δυνατότητες έξυπνης οδήγησης υψηλού επιπέδου έως το 2025. Αυτός είναι ένας φιλόδοξος στόχος και θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την υιοθέτηση προηγμένων χαρακτηριστικών υποστήριξης οδηγού στη μαζική αγορά.
Η ταχεία πρόοδος της BYD στον τομέα της έξυπνης οδήγησης μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Για αρχή, η εφοδιαστική αλυσίδα έχει ωριμάσει και στη συνέχεια έχουμε την απόκτηση έμπειρων ομάδων από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όλα αυτά επέτρεψαν στην BYD να επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξής της. Σε συνδυασμό με τις πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές που έχουν εξορθολογίσει τις προσπάθειές της, η BYD κατέληξε σε μια πολύ πιο εστιασμένη προσέγγιση στην καινοτομία.
Παράλληλα, η BYD φέρεται να διερευνά την ανάπτυξη του δικού της έξυπνου τσιπ οδήγησης. Αυτή η στρατηγική θα ενισχύσει τον έλεγχο της BYD στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί στα οχήματά της και ενδεχομένως θα μειώσει την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές.
Το πρώτο βήμα της BYD στην εσωτερική τεχνολογία έξυπνης οδήγησης έρχεται αμέσως μετά το λανσάρισμα του Xuanji Architecture, που αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής ευφυΐας οχημάτων της εταιρείας. Η νέα αρχιτεκτονική, που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο, στοχεύει να ενσωματώσει διάφορες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη, συνδεσιμότητα 5G και έξυπνες λειτουργίες ταμπλό, για να δημιουργήσει μια πιο απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία οδήγησης.
Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.