Η Boeing εξαγοράζει την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora

Την εταιρεία αυτόνομων drone Aurora Flight Sciences εξαγόρασε η Boeing, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η Boeing φαίνεται ότι βλέπει τη δυναμική που έχει ο τομέας.

Η Aurora κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα, τα οποία μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάθετα ενώ είναι και αυτόνομα κάτι που σημαίνει ότι «εξαφανίζονται» οι πιλότοι από την εξίσωση.

Μάλιστα, η εταιρεία εργάζεται σε αυτή της την ιδέα περίπου τρεις δεκαετίες (από το 1989) ενώ έχει συνεργαστεί και με την Uber για το πρότζεκτ ιπτάμενων ταξί.

Η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας είναι η βελτιστοποίηση στρατιωτικών αεροσκαφών και ήδη στο ενεργητικό της μετρά συμβόλαια με τις NASA και DARPA.

Σίγουρα όμως η Boeing την πρόσεξε όταν κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του σκάφους VTOL X-Plane, την οποία διεκδικούσαν και οι Boeing και Lockheed Martin.

Aurora VTOL experimental plane

Το εν λόγω όχημα υπόσχεται ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 700 χιλιόμετρα την ώρα πιο αποτελεσματικά.

Η συμφωνία από τη μία θα ωφελήσει την Boeing, η οποία θα μπορεί να ενισχύσει το VTOL X-Plane κι από την άλλη η Aurora θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνογνωσία της Boeing.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η Boeing εποφθαλμιά και τα ιπτάμενα ταξί.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *