Η BMW θα κατασκευάσει το ταχύτερο drone του κόσμου [video]

H BMW συνεργάζεται με την Drone Racing League με σκοπό την κατασκευή και εξέλιξη ενός αγωνιστικού drone που θα διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου στον κόσμο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει την τεχνογνωσία της και θα διαθέσει την αεροδυναμική της σήραγγα στο κέντρο δοκιμών της για την κατασκευή και εξέλιξη του εν λόγω drone.

Το ρεκόρ που καλείται να καταρρίψει το νέο drone είναι τα 263,12 km/h, το οποίο σημειώθηκε πέρσι από ένα drone βάρους 800 γραμμαρίων.

Volt EV Drone: Ιπτάμενος φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

“Οι αγώνες με drones είναι ένας τύπος αγώνων με μεγάλο ανταγωνισμό που χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση των εξαιρετικά υψηλής απόδοσης υλικών και της ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα περιβάλλον στο οποίο η BMW έχει αναλάβει πρωτοποριακή θέση για πολλά χρόνια”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Jörg Reimann, Επικεφαλής της BMW International Brand Experience.

Οι αγώνες με drones έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια και μάλιστα η λίγκα (DRL) υπέγραψε συμβόλαιο με το ESPN για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *