Η BMW ανοίγει εργαστήριο αυτόνομης οδήγησης στη Γερμανία

Εργαστήριο αυτόνομης οδήγησης στη Γερμανία θα ανοίξει η BMW, το οποίο θα απασχολεί 1.800 εργαζομένους. Η μονάδα θα βρίσκεται στην πόλη Unterschleißheim στη Βαυαρία.

Τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους στην αυτόνομη οδήγηση, λόγω των θανατηφόρων ατυχημάτων με οχήματα των Tesla και Uber, η BMW κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρώτα η γνωστή κατασκευάστρια ανακοίνωσε έναν εκτεταμένο στόλο πρωτοτύπων αυτόνομων οχημάτων και τώρα ανακοινώνει ένα ερευνητικό εργαστήριο αφιερωμένο αποκλειστικά στην αυτόνομη οδήγηση.

Η BMW αναφέρει ότι το νέο εργαστήριο θα περιλαμβάνει αναδιαμορφώσιμα γραφεία ανοιχτού τύπου, τα οποία θα διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Η εταιρεία χαρακτηρίζει αυτό το μοντέλο εργασίας ως ευέλικτο αναφέροντας ότι εφαρμόζεται πρώτη φορά σε αυτή την κλίμακα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Προς την κατεύθυνση της αυτονομίας, η BMW αναζητά προγραμματιστές και ειδικούς στην τεχνητή νοημοσύνη, στη μηχανική μάθηση και στην ανάλυση δεδομένων.

Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει τον στόλο των δοκιμαστικών αυτόνομων οχημάτων σε περίπου 80 οχήματα μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη έχει συνεργασίες με τις Intel, Mobileye, Delphi και Fiat Chrysler Automobiles για τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Να σημειωθεί ότι η BMW ετοιμάζει το 2021 να εισάγει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης στο iNext sedan, πιθανότατα επιπέδου 3 ή 4. Ταυτόχρονα, η συνεργασία της BMW με τη Daimler σε υπηρεσίες μετακινήσεων σημαίνει ότι τα μελλοντικά της αυτόνομα οχήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιούνται σε υπηρεσίες ride-hailing αντί να πωλούνται σε ιδιώτες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *