Ο CEO της Baidu δοκιμάζει αυτόνομο όχημα και κατηγορείται για παραβίαση του νόμου

Μπλεξίματα με τον νόμο έχει η Baidu, καθώς ο CEO της, Robin Li βρίσκεται στο στόχαστρο των κινεζικών αρχών επειδή δοκίμασε ένα αυτόνομο όχημα σε δημόσιους δρόμους ενώ δεν επιτρεπόταν.

Η εταιρεία που πρόσφατα ανακοίνωσε τον στόχο της, η πλατφόρμα Apollo να αποτελέσει το Android της αυτόνομης οδήγησης, ερευνάται από την Κινέζικη αστυνομία για να εξακριβωθεί αν με την δοκιμή, παραβίασε κάποιον νόμο.

Να σημειωθεί ότι ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης έχει δηλώσει ότι μέχρι το 2019 θα έχει κάνει πραγματικότητα τα αυτόνομα οχήματα στους δρόμος της Κίνας.

Η αστυνομία δήλωσε ότι παρόλο που υποστηρίζει την τεχνολογία και την καινοτομία της αυτόνομης οδήγησης, θα πρέπει να διεξάγεται νόμιμα, με ασφάλεια και με επιστημονικό τρόπο.

Η Baidu δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το συμβάν. Η δοκιμή έγινε από τον Robin Li, ο οποίος ταυτόχρονα διεξήγαγε μια live συζήτηση μέσω chat με τους συμμετέχοντες του συνεδρίου τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσους είδαν το βίντεο, το αυτόνομο όχημα παραβίασε ορισμένους κανόνες ασφαλείας. Προς το παρόν αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Κινεζικής αστυνομίας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *