Αυτόνομα οχήματα: Γι’ αυτό πρέπει να έχουν πλαϊνούς καθρέφτες

Ακόμα και τα αυτόνομα οχήματα θα πρέπει να έχουν πλαϊνούς καθρέφτες, αν και δεν έχουν χώρο για οδηγό. Διαβάστε τον λόγο.

Η Nuro είναι μία εταιρεία από την Καλιφόρνια, που ασχολείται με τη ρομποτική και εξελίσσει αυτόνομα οχήματα διανομών. Το πρώτο που έβγαλε στην παραγωγή είναι το R1, το οποίο η φίρμα θέλησε να δοκιμάσει σε κάποιες πόλεις της πολιτείας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, όπως φαίνεται σ’ ένα από τα προωθητικά βίντεο της Nuro, ένα αυτόνομο όχημα διανομών της εταιρείας είναι με καθρέφτες και κάπου εδώ έρχεται το ερώτημα γιατί, αφού δεν υπάρχει χώρος για να μπει οδηγός.

Ο λόγος είναι ότι έτσι λένε οι κανονισμοί. Μάλιστα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Nuro, το αυτόνομο R1 πρώτης γενιάς έπρεπε να έχει κι ένα πλήρως άκαμπτο παρμπρίζ για την προστασία των επιβατών, που δεν έχει, αλλά και να απενεργοποιεί την πίσω κάμερα, όταν οδηγεί προς τα μπροστά, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, που επίσης δεν έχει.

Όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχουν γενικά στα αυτόνομα οχήματα, με εξαίρεση αυτά της Nuro, αφού από τον Φεβρουάριο έλαβε απαλλαγή από τους κανονισμούς, ώστε να μην αναγκάζεται να βάζει χαρακτηριστικά στο R1, τα οποία είναι αχρείαστα.

Μάλιστα, αυτό βοηθάει πολύ τα αυτόνομα οχήματα, με τη Nuro να εξηγεί ότι, με την άρση των κανονισμών, μπορούν να γίνουν πιο στρογγυλά τα άκρα, ώστε το κάθε αυτοκίνητο με αυτόνομη οδήγηση να είναι πιο ασφαλές.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, η προσοχή θα στραφεί στον σχεδιασμό του οχήματος, προκειμένου να είναι πιο ασφαλές για τους πεζούς και τους υπόλοιπους οδικούς χρήστες, ενώ η Nuro έχει αντικαταστήσει το παρμπρίζ μ’ ένα απορροφητικό πρόσκρουσης, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μαζευτεί προς τα μέσα σε περίπτωση ατυχήματος.

Έτσι, μένει να δούμε αν θα πάρουν κι άλλες εταιρείες την απαλλαγή από τους κανονισμούς, ώστε να μη χρειάζεται να βάζουν πλαϊνούς καθρέφτες στα αυτόνομα οχήματά τους, τη στιγμή που δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι κανονισμοί, ώστε να βγουν νέοι, οι οποίοι θα είναι υπέρ των ανερχόμενων τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *