Αυτόνομα τρένα μέχρι το 2023 στη Γαλλία;

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρομικών γραμμών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι εργάζεται στην ανάπτυξη και υιοθέτηση αυτόνομων τρένων υψηλών ταχυτήτων μέχρι το 2023. Τα λεγόμενα drone τρένα αναμένεται να ξεκινήσουν δοκιμές το 2019.

bullet train

Τα αυτόνομα συστήματα θα ενσωματωθούν σε υπάρχοντα τρένα υψηλών ταχυτήτων και θα αποτελούνται από εξωτερικούς αισθητήρες, οι οποίοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση που ένα εμπόδιο παρουσιαστεί στις ράγες.

Με αυτό το σύστημα, η εταιρεία υπολογίζει ότι θα μπορεί να έχει στις ίδιες γραμμές 25% περισσότερες αμαξοστοιχίες, μειώνοντας το χρόνο μεταξύ των συρμών από 180 δευτερόλεπτα σε 108 δευτερόλεπτα.

Η υπηρεσία αναμένεται να είναι διαθέσιμη το 2023, με τα τρένα να πραγματοποιούν διαδρομές ανάμεσα στο Παρίσι και προορισμούς προς τα νοτιοανατολικά. Αρχικά οι ελεγκτές θα συνεχίσουν να “συνυπάρχουν” με τα τρένα για να λειτουργούν σαν λωρίδες ασφαλείας σε περίπτωση σφάλματος του συστήματος.

Σύμφωνα με τον επιβλέποντα του έργου, Matthieu Chabanel, το σχέδιο αυτό δεν είναι ουτοπικό καθώς είναι πιο εύκολο για το αυτόνομο σύστημα να λειτουργήσει σε ένα τέτοιο ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως οι ηλεκτρικοί σιδηρόδρομοι, απ’ότι σε ανοιχτούς δρόμους και λεωφόρους όπου υπάρχει πλήθος ερεθισμάτων όπως δέντρα, άνθρωποι και ζώα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *