Πειρσσότερα τα αυτόνομα οχήματα από τα συμβατικά στα επόμενα 15 έτη

Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι οι Καναδοί θεωρούν ότι στα επόμενα 15 χρόνια, τα αυτόνομα οχήματα θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα συμβατικά. Επιπλέον, θεωρούν ότι θα κάνουν τις συνθήκες οδήγησης ασφαλέστερες.

self-driving-cars-connected

Ειδικότερα, η έρευνα διεξήχθη από την OpenText σε 2.000 Καναδούς και αφορούσε στις απόψεις τους σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη σε τομείς όπως τα αυτόνομα οχήματα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες και η υγεία.

Η έρευνα κατέδειξε ότι το 72% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι θα υπάρχουν περισσότερα αυτόνομα οχήματα απ’ότι τα συμβατικά μέσα στα επόμενα 15 έτη. Ωστόσο μόνο το 35% θα ένιωθε ασφάλεια σαν επιβάτης σε ένα αυτόνομο όχημα.

Στο ζήτημα της ασφάλειας το 57% των ερωτώμενων θεωρούν ότι η είσοδος των αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους θα βελτιώσει την ασφάλεια και το 35% πιστεύει ότι θα βελτιωθούν οι γενικότερες συνθήκες οδήγησης καθώς τα αυτόνομα οχήματα θα υπακούουν τους κανονισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 62% δεν θα είχε πρόβλημα με ένα αυτόνομο όχημα που θα υπάκουε τον νόμο, υπό οιεσδήποτε συνθήκες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *