Close

Το Audi A8 2019 γεφυρώνει το χάσμα με το μέλλον

Audi A8

Audi A8

To χάσμα με το μέλλον έρχεται να γεφυρώσει το Audi A8 2019, το οποίο με την αυτονομία επιπέδου 3 που κατέχει, έρχεται να μας καταπλήξει με την τεχνολογία του.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το Audi A8 2019 διαθέτει έξι κάμερες, δύο εκ των οποίων είναι 360 μοιρών, ένα laser scanner και 24 αισθητήρες.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης που προσφέρει διαθέτει 40 μοναδικές λειτουργίες, μία από τις οποίες είναι η δυνατότητα αυτόνομη οδήγησης στην κίνηση. Ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει να οδηγήσει το όχημα σε ταχύτητες μέχρι 60 χιλιομέτρων την ώρα.

2019-audi-a8-dashboard

Έτσι , στην περίπτωση μεγάλης κίνησης, ο αυτόματος πιλότος ρυθμίζει την επιτάχυνση, την οδήγηση και το φρενάρισμα του οχήματός σας. Επομένως, ο οδηγός είναι ελεύθερος να εστιάσει την προσοχή του αλλού.

Ακόμη, το Audi A8 διαθέτει ένα προφίλ αυτόματης εκκίνησης, το οποίο βασίζεται στην δραστηριότητα του οχήματος που προπορεύεται του Audi A8.

Τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Audi A8 2019 συνεχίζονται με την ενεργή ανάρτηση του οχήματος, η οποία μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, προσαρμόζει το ύψος του τροχού στις συνθήκες οδήγησης. Η τεχνολογία διαθέτει γρήγορους ηλεκτρικούς ενεργοποιητές και αυξομειώνει το φορτίο σε κάθε τροχό, ξεχωριστά.

2019-audi-a8-steering-wheel

Μάλιστα, για οχήματα που θα διαθέτουν το σύστημα A8 360°, η ενεργή ανάρτηση βελτιώνει την προστασία σε περίπτωση πλευρικής πρόσκρουσης. Όταν το όχημα ανιχνεύει κίνδυνο πλευρικής σύγκρουσης με ταχύτητα που ξεπερνά τα 24 χιλιόμετρα την ώρα, τότε ανασηκώνεται ελαφρά το σώμα του οχήματος, ώστε η πρόσκρουση να πραγματοποιηθεί σε κάποιο πιο δύσκαμπτο σημείο του αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετα, το Audi A8 χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για το νέο του σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με την Audi, το σύστημα μπορεί να ρυθμίσει τις γωνίες οδήγησης στους μπροστινούς και οπίσθιους τροχούς και να σταθεροποιήσει άμεσα την οδήγηση.

Επιπλέον, το όχημα διαθέτει βοήθεια στις διασταυρώσεις και τεχνολογία αυτόματου παρκαρίσματος. Χάρη στην εφαρμογή MyAudi, οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν το αυτοκίνητό τους να παρκάρει μόνο του κι αυτοί να βρίσκονται απέξω.

2019-audi-a8-rear

Ορατή είναι η επιρροή της τεχνολογίας στο εσωτερικό του οχήματος καθώς το όχημα έρχεται με σημεία αφής αντί κουμπιών, μια κύρια οθόνη αφής 10,1 ιντσών και μια δεύτερη ελέγχου του κλιματισμού, η οποία προσφέρει ηχητική και απτική ανάδραση, προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις του οδηγού.

Η φωνητική αλληλεπίδραση περιλαμβάνει εντολές αναζήτησης καθώς και λειτουργίες που ενεργοποιούνται από το όχημα μέσω της φωνητικού ελέγχου. Καινούριο είναι και το σύστημα πλοήγησης MMI της Audi καθώς έρχεται με νέο χάρτη και σύστημα επιτρέπει στο πρόγραμμα να προτείνει πιο ακριβείς προτάσεις διαδρομών.

2019-audi-a8-infotainment-system

Επίσης νέο είναι το σύστημα πλοήγησης MMI της Audi, με έναν ολοκαίνουργιο χάρτη αυτοελέγχου και σύστημα πλοήγησης, που επιτρέπει στο πρόγραμμα να κάνει ευφυέστερες προτάσεις διαδρομών.

Όσο για τους επιβάτες, όσοι κάθονται στο πίσω μέρος, μπορούν να χαλαρώσουν με μασάζ άνετο μαξιλάρι και ξεχωριστή μονάδα τηλεφώνου!

Το Audi A8 2019 έρχεται με ποικιλία επιλογών για κινητήρες, όπως υβριδικό, βενζινοκίνητο και υβριδικό plug-in. To Audi A8 2019 θα λανσαριστεί με έναν τρίλιτρο V6, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό κινητήρα 48 volt και μπαταρία ιόντων λιθίου.

Σταδιακά το sedan θα περιλαμβάνει πέντε κινητήρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του ντίζελ, του τρίλιτρου βενζινοκίνητου V6, ενός ντίζελ και αερίου τετράλιτρου V8 και ενός εξάλιτρου W12. Τελευταίος απ’ότι φαίνεται θα προστεθεί στη σειρά ο υβριδικός plug-in.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top