Η Audi θα παρουσιάσει 5 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι τα τέλη του 2020

Η Audi ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 5 ηλεκτρικά μέχρι τα τέλη του 2020. Ενημερωθείτε για το πενταετές πλάνο της.

Πλέον, είναι δεδομένο ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταστρώνουν τα σχέδιά τους για τη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Ήδη, έχουμε δει τις περισσότερες εταιρείες να έχουν τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και πολλές υβριδικές εκδόσεις. Σε αυτούς τους ρυθμούς κινείται και η Audi, η οποία βρήκε την ευκαιρία να κάνει το πλάνο της για την επόμενη μέρα, αφού έχουν «παγώσει» τα πάντα λόγω του κορονοϊού.

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε, μέσω δελτίου Τύπου, το πλάνο της για όλα τα plug-in αυτοκίνητα, τα οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία με τα τέσσερα δαχτυλίδια γνωστοποίησε ότι έως το τέλος της χρονιά θα διαθέσει 5 πλήρως ηλεκτρικά και 12 υβριδικά μοντέλα.

«Το 2020 η Audi θα παρουσιάσει ξανά περίπου 20 μοντέλα και συστηματικά θα συνεχίσει την ηλεκτρική πορεία της. Μέχρι το τέλος της χρονιάς η εταιρεία θα παρουσιάσει 5 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στις αγορές και θα αυξήσει τα υβριδικά της, προσφέροντας συνολικά 12 μοντέλα.

Μετά, μία υβριδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα μισά από τα μοντέλα μας», ανέφερε, αρχικά, η Audi. Στη συνέχεια, έκανε γνωστό και το πλάνο της σε βάθος πενταετίας, αποκαλύπτοντας ότι θα επενδύσει 12 δις ευρώ για να φτάσει στον στόχο της, που είναι το 40% της γκάμας της να είναι πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά έως το 2025.

«Μέχρι το 2025 η γκάμα μας θα συμπεριλαμβάνει περίπου 30 ηλεκτροποιημένα μοντέλα, εκ των οποίων περίπου 20 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά. Περίπου το 40% όλων των οχημάτων μας θα είναι είτε πλήρως ηλεκτρικά, είτε plug-in υβριδικά. Για να το εφαρμόσουμε αυτό, θα επενδύσουμε περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2024», προσθέτει η Audi στο δελτίο Τύπου της.

Από εκεί και πέρα, να τονίσουμε πως πρόκειται για σημαντική αύξηση, όσον αφορά το προαναφερθέν 40%, καθώς το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυτή τη στιγμή στο 3,5%.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τα 5 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα διαθέσει η Audi μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι τα e-tron (βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει από τη σεζόν 2018/2019), e-tron Sportback (θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020), Q2 L e-tron (διαθέσιμο μόνο για την Κίνα), e-tron GT concept (θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020), Q4 e-tron concept (θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021), ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια ενός έκτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα είναι το A3-sized EV concept.

Τέλος, να αναφέρουμε και το γεγονός ότι ένας ακόμα στόχος της Audi είναι να επεκτείνει την αυτονομία των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *