Ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Argo AI στέλνει δύο άτομα στο νοσοκομείο
Close

Ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Argo AI στέλνει δύο άτομα στο νοσοκομείο

Ένα ακόμη ατύχημα που συμπεριλαμβάνει αυτόνομο όχημα, αυτή τη φορά της Argo AI, -η οποία χρηματοδοτείται από την Ford– έλαβε χώρα στο Pittsburgh, με δύο άτομα να τραυματίζονται και να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το “The Incline” οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν το ατύχημα σε ανθρώπινο λάθος. Η Alicia George, εκπρόσωπος του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Pittsburgh ανέφερε ότι το ατύχημα συνέβη όταν ένα φορτηγό παραβίασε ένα κόκκινο φανάρι και χτύπησε το αυτόνομο όχημα στο πλάι, στο οποίο επενέβαιναν τέσσερα άτομα. Δύο από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή τους είναι σταθερή και δεν φαίνεται να διατρέχουν κίνδυνο.

Το ατύχημα συνέβη σε απόσταση 1,5 περίπου χιλιομέτρου από το πάρκινγκ της Argo AΙ. H Ford η οποία διαχειρίζεται την ενημέρωση των ΜΜΕ της Argo AI απάντησε σε email: “Γνωρίζουμε ότι ένα δοκιμαστικό όχημα της Argo AI, ενεπλάκη σε ατύχημα. Συλλέγουμε όλες τις πληροφορίες. Βασικό μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι ασφαλείς”.

Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε αν το όχημα βρισκόταν σε κατάσταση αυτόνομης οδήγησης την ώρα του ατυχήματος, ούτε αν η εταιρεία αποσύρει προσωρινά τα αυτόνομα οχήματά της ενώ διερευνά τα αίτια.

Η Argo AI, δημιούργημα βετεράνων των προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης των Google και Uber, πραγματοποιεί δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στο Pittsburgh από τις αρχές του 2017 όποτε και έλαβε επένδυση 1 δισ. δολαρίων από τη Ford. Η Argo AI βοηθά τη Ford στο σχέδιό της να λανσάρει αυτόνομα οχήματα χωρίς πηδάλια ή τιμόνι μέχρι το 2021.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτόνομο όχημα της Uber επίσης είχε εμπλακεί σε ατύχημα στο Pittsburgh, με την εταιρεία να καταλήγει στο ότι το αυτόνομο όχημα δεν έφερε ευθύνη.

Σε γενικότερο πλαίσιο δεν πρόκειται για το πρώτο αυτόνομο όχημα που εμπλέκεται σε ατύχημα και συνήθως δεν ευθύνεται αυτό. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι αν ένας οδηγός θα μπορούσε να αποφύγει το ίδιο ατύχημα.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top