Αναβάθμιση για τα plug-in υβριδικά Audi Q5, A6 και A7 με πιο ισχυρή μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία
Close

Αναβάθμιση για τα plug-in υβριδικά Audi Q5, A6 και A7 με πιο ισχυρή μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία

Static photo, Colour: Tango red

Τρία από τα πιο σημαντικά plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi, τα Q5 TFSI e, A6 TFSI e καθώς και το A7 Sportback TFSI e, πλέον αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Χάρη στη νέα, πιο ισχυρή μπαταρία, μικτής χωρητικότητας 17,9 kWh (καθαρή 14,4 kWh), είναι εφικτή ηλεκτρική αυτονομία έως 91 χιλιόμετρα (σύμφωνα με τον κύκλο NEDC).

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 17,9 kWh στο πίσω μέρος, αντικαθιστά την προηγούμενη, μικτής χωρητικότητας 14,1 kWh. Παράλληλα, η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης είναι 7,4 kW. Αυτό επιτρέπει στα plug -in υβριδικά μοντέλα της Audi να φορτίζονται πλήρως σε μόλις δυόμισι ώρες περίπου, όταν συνδέονται σε μια ικανής ισχύος πηγή φόρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις της νέας μπαταρίας ιόντων λιθίου δεν έχουν αλλάξει, παρά την αυξημένη ενεργειακή περιεκτικότητά της. Ως εκ τούτου, τα μοντέλα διατηρούν αμείωτη τη γνώριμη, μεγάλη χρηστικότητά τους. Χαρακτηριστικά, ανάλογα με το μοντέλο, η χωρητικότητα αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 405 λίτρων (A6 Avant) και 465 λίτρων (Q5), από τις μεγαλύτερες στις κατηγορίες τους. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ο μέγιστος διαθέσιμος χώρος για τις αποσκευές αυξάνεται στα 1.535 λίτρα (A6 Avant) και 1.405 λίτρα (Q5), αντίστοιχα. Επιπλέον, το δάπεδο του χώρου αποσκευών παραμένει επίπεδο και ιδιαίτερα πρακτικό, χωρίς κάποιο σκαλοπάτι να δυσκολεύει τη φορτοεκφόρτωση.

Τα αναβαθμισμένα plug-in υβριδικά μοντέλα, εκτός της νέας μπαταρίας έχουν μία ακόμα πολύ χρήσιμη προσθήκη: εκτός των γνωστών και επιλέξιμων από τον οδηγό τρόπων λειτουργίας, για βέλτιστη χρήση της ενέργειας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, δηλαδή των “EV”, “Auto” και “Hold”, υπάρχει τώρα μια τέταρτη λειτουργία που ονομάζεται “Charge”. Η τελευταία, επιτρέπει την εσκεμμένη φόρτιση της μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την οδήγηση, προκειμένου να υπάρχει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να οδηγηθεί το όχημα αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση, όταν για παράδειγμα αυτό πρόκειται να κινηθεί αμέσως μετά σε περιοχή με περιορισμούς στην κυκλοφορία συμβατικών οχημάτων.

Η αναβάθμιση των Q5 TFSI e, A6 TFSI e και A7 Sportback σε επίπεδο μπαταρίας άρα και αυτονομίας, κάνει τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Audi ακόμα πιο ολοκληρωμένη και ελκυστική. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δακτυλίδια, ούτε λίγο ούτε πολύ διαθέτει σήμερα στην αγορά είκοσι διαφορετικά plug-in υβριδικά μοντέλα! Η γκάμα καλύπτει κάθε επιθυμία και ανάγκη: από τα compact A3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback καθώς και Q5, το μεσαίο SUV, έως τα πολυτελή σεντάν A6 και A8 και από το σπορ κουπέ A7 έως τα Q7 και Q8, τα μεγάλα SUV της μάρκας.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top