Close

Airspeeder series: Προσεχώς αγώνες με ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (video)

Εταιρεία από την Αυστραλία εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για τη διεξαγωγή αγώνων με ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 2011 συνελήφθη από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, η ιδέα να διεξαχθεί το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αν και η ηλεκτροκίνηση δεν ήταν τόσο διαδεδομένη τότε, φαίνεται ότι ο Γάλλος θέλησε να κοιτάξει στο μέλλον.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Formula E, με την εκκίνηση να δίνεται τον Σεπτέμβριο του 2014, ώστε να έχουμε φτάσει στην πέμπτη σεζόν. Το εν λόγω πρωτάθλημα αποκτά σιγά-σιγά ολοένα και περισσότερους οπαδούς σε όλον τον πλανήτη, κάτι που φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση για μία εταιρεία από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας, εν ονόματι Alauda.

Αυτή ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα εξέλιξης ιπτάμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την έναρξη αγώνων μηχανοκίνητων σπορ, το οποίο ονομάζεται Airspeeder. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι αγώνες θα μπορέσουν να γίνουν στο άμεσο μέλλον, αφού ανακοινώθηκε από τη ίδια την εταιρεία ότι έφτασε σε εφταψήφιο ποσό μέσα στην εβδομάδα, ώστε να είναι εφικτό να υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Η χρηματοδότηση ήρθε από τις δύο κορυφαίες εταιρείες επιχειρήσεων τεχνολογίας της Αυστραλίας, τις Saltwater Capital και Jelix Ventures, ενώ επένδυσαν ακόμη η εταιρεία οικονομικών Equals και η γνωστή DHL, που ασχολείται με τα logistics και δραστηριοποιείται σε όλον τον κόσμο, ακόμα και στη χώρα μας.

Μάλιστα, το Airspeeder είχε προγραμματιστεί να κάνει δοκιμές στην Έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια, αλλά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αυτές να μεταφέρονται στη Νότιο Αυστραλία, πλέον, δίχως να έχει οριστεί ημερομηνία.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Airspeeder, του οποίου ένα αυτόνομο πρωτότυπο έκανε ντεμπούτο πέρυσι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, πάνω στους οποίους έχουν τοποθετηθεί προπέλες, έχει μέγιστη ταχύτητα 201 χλμ./ώρα και φέρει ένα σύστημα μπαταρίας, το οποίο διαρκεί για περίπου 15 λεπτά και μπορεί να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ζυγίζει 249 κιλά και μπορεί να πετάξει σε απόσταση μεταξύ 15 και 130 ποδιών από το έδαφος.

«Από οικονομικής πλευράς, ο τομέας του eVTOL (Electrical Vertical Take Off and Landing, Ηλεκτρική Οριζόντια Απογείωση και Προσγείωση) αξίζει 1,37 τρις ευρώ. Στηρίζεται από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αεροπορία, στην τεχνολογία και στην αυτοκίνηση.

Αυτές οι εταιρείες εξελίσσουν τεχνολογία, που καλύπτει τόσο την ανάπτυξη, όσο και την οικονομική ύφεση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο ρόλο μας να επιταχύνουμε την εξέλιξη αυτών των τεχνολογιών.

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα, που δεν μπορεί η εσωτερική καύση. Με αυτούς τους αγώνες των ιπτάμενων αυτοκινήτων, οδεύουμε προς ένα μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που η Formula E ενέπνευσε την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο ιδρυτής της Alauda και των αγώνων Airspeeder, Ματ Πίρσον.

Με αυτούς τους αγώνες, λοιπόν, η Alauda πιστεύει ότι θα γίνει πιο γρήγορη πρόοδος προς την βιώσιμη εναέρια κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα, όπως αυτά για διανομές και τα ιπτάμενα ταξί.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Hyundai συνεργάστηκε με την Uber για ένα ιπτάμενο ταξί πέντε θέσεων, με την ονομασία S-A1 Air Mobilitiy Concept.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top