Αυτόνομη οδήγηση

Παγίδα για αυτόνομα οχήματα στον Παρνασσό

Πόσες και πόσες λέξεις δεν έχουν γραφτεί για τα αυτόνομα οχήματα από αυτό εδώ το site για το τι μπορούν να κάνουν. Θα μειώσουν τα ατυχήματα, οι επιβάτες τους θα απασχολούνται με άλλα πράγματα μιας και δεν θα χρειάζεται να έχουν την προσοχή τους στο δρόμο, θα βγάζουν χρήματα για τους κατόχους τους με εξελιγμένες υπηρεσίες car-sharing. Τι είναι όμως αυτό που δεν μπορούν να κάνουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα;

https://vimeo.com/208642358

Διαφήμιση

O James Bridle καλλιτέχνης με καταγωγή από το Λονδίνο που μένει μόνιμα στην Αθήνα προσπάθησε να περιγράψει την αχίλλειο πτέρνα της αυτόνομης τεχνολογίας μέσα από ένα video-proejct που έλαβε χώρα στον Παρνασσό και τα κατάφερε πολύ καλά.

Autonomous trap 001

Το project ονομάστηκε “Autonomous trap 001” και σίγουρα περιλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι τέχνης. Ο James “αιχμαλώτισε” το αυτοκίνητό του μέσα σε μια παγίδα που δημιούργησε περιμετρικά αυτού χρησιμοποιώντας αλάτι. Ουσιαστικά θέλησε να παρουσιάσει το πόσο “χαζά” θα είναι τα αυτόνομα αυτοκίνητα όση τεχνολογία και αν ενσωματώνουν.

Πηγή

Συντάκτης Κώστας Βλαχάκης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

Όλα τα άρθρα του συντάκτη
Διαφήμιση

Σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *