Close

Tesla Semi: Κανένα φορτηγό diesel δεν θα μπορεί να τα βάλει μαζί του

Το πρώτο teaser του ηλεκτρικού φορτηγού που ετοιμάζει η Tesla παρουσίασε στο πλαίσιο του TED Talk, στο Vancouver του Καναδά, ο Elon Musk.

Tesla Semi render

Σύμφωνα με τον Musk, το Tesla Semi που ανήκει στην κατηγορία των βαρέων οχημάτων, θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017 και υπόσχεται σημαντική μείωση στο κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων.
Εκτός των άλλων, σύμφωνα με τον Musk, το νέο φορτηγό της Tesla θα είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση, πολύ πιο ασφαλές από τα παραδοσιακά φορτηγά. Λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του νέο δημιουργήματος της Tesla δεν υπάρχουν.

Στα βαρέα οχήματα σημαντικό ρόλο παίζουν η μέγιστη ροπή και φυσικά η αυτονομία, οπότε αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα χιλιόμετρα θα μπορεί να καλύπτει με μια πλήρη φόρτιση το φορτηγό της Tesla. Όσο δε για τη ροπή, ο Musk θέτει πολύ ψηλά τον πήχη: «Με το φορτηγό της Tesla θέλουμε να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό φορτηγό μπορεί στην πραγματικότητα να ξεπεράσει σε ροπή οπουδήποτε φορτηγό με κινητήρα diesel. Αν είχαμε ανταγωνισμό ρυμούλκησης, το φορτηγό της Tesla ρυμουλκούσε diesel φορτηγό σε ανηφόρα».

Προφανώς και το φορτηγό της Tesla θα είναι εξοπλισμό με συστήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία θα διευκολύνουν το έργο του οδηγού ειδικά όταν πρόκειται για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Πέραν του Tesla Semi η εταιρεία δουλεύει εντατικά εδώ και καιρό πάνω στην κατασκευή ενός πλήρους ηλεκτρικού pick-up το οποίο σύμφωνα με τον Musk θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες.

Πηγή: 1, 2

Ο Αλέξανδρος Παππάς συνεργάζεται με το Autonomous από την αρχή της δημιουργίας του site. Καθημερινά αναζητά και καταγράφει τα πιο σημαντικά τα νέα τεχνολογίας για το αυτοκίνητο από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top