Η κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων είναι ακριβή υπόθεση, ειδικά για τη νέα σοδειά νεοφυών επιχειρήσεων που προσπαθούν να πολεμήσουν με την Tesla.
Η Lucid, μια από αυτές τις νέες εταιρείες, μπορεί να αναπνεύσει λίγο πιο εύκολα τώρα, αφού έχει αποκτήσει ένα απαραίτητο “σωσίβιο” από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας.
Η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μια θυγατρική του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (που είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της Lucid) θα παράσχει εισροή μετρητών έως και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα χρήματα, λέει η Lucid, θα πρέπει να βοηθήσει να διατηρηθεί η χρηματοδότησή του τουλάχιστον στο τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Για τους Σαουδάραβες, η υποστήριξη της Lucid είναι ένας τρόπος διαφοροποίησης καθώς η παγκόσμια οικονομία απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα. Για τη Lucid, η βοήθεια αυτή είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για να διατηρήσει την επιχείρησή της.
Η νέα χρηματοδότηση είναι κρίσιμης σημασίας, επειδή η Lucid, όπως και η άλλη startup Rivian, έχει καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο. Πουλά το εντυπωσιακό σεντάν Air, αλλά όχι σε αρκετά μεγάλους όγκους για να καλύψει το τεράστιο κόστος του. Η Lucid τη Δευτέρα επιβεβαίωσε επίσης τον στόχο της να πραγματοποιήσει 9.000 Airs φέτος, λίγο περισσότερο από το 2023.
Νέο μοντέλο που θα έρθει είναι το Gravity, ένα SUV τριών σειρών. Η Lucid ελπίζει ότι αυτό το μοντέλο θα φέρει μια τεράστια νέα πελατειακή βάση και αυτή η τελευταία επένδυση θα το βοηθήσει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό του στην Αριζόνα τον επόμενο χρόνο. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.