Close

Ford: Με πρόσβαση στους 12.000 Superchargers της Tesla σε ΗΠΑ και Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε ότι σύνηψε συμφωνία με την Tesla για πρόσβαση στους περισσότερους από 12.000 Superchargers της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford, όπως τα Mustang Mach-E, F-150 Lightning και E-Transit, θα αποκτήσουν πρόσβαση από την άνοιξη του 2024.

Για να γίνει αυτό, θα απαιτηθεί προσαρμογέας (που θα αναπτυχθεί από την Tesla) και ενσωμάτωση λογισμικού, μαζί με ενεργοποίηση και πληρωμή μέσω FordPass ή Ford Pro Intelligence.

Οι πελάτες της Ford θα έχουν πρόσβαση σε συνολικά 22.000 γρήγορους φορτιστές DC στη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, οι αντιπρόσωποι της Ford προσθέτουν περίπου 1.800 Superchargers και τοποθεσίες στο BlueOval Charge Network μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Aκόμα, από το 2025, η Ford θα προσφέρει “ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς” τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο βύσμα φόρτισης προτύπων Βόρειας Αμερικής (NACS), επομένως δεν θα υπάρχει ανάγκη για προσαρμογέα προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους Superchargers της Tesla.

Ο Jim Farley, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford δήλωσε: «Η ευρεία πρόσβαση στη γρήγορη φόρτιση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή μας ως μάρκα ηλεκτρικών και αυτή η σημαντική συμφωνία έρχεται καθώς εντείνουμε την παραγωγή των δημοφιλών μας Mustang Mach-E και F-150 Lightning, και ετοιμαζόμαστε να λανσάρουμε μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς από το 2025».

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top