Close

Lotus Type 134 Compact Electric SUV: Ο αντίπαλος της Porsche Macan

Mετά το Electre SUV και το λανσάρισμα του επερχόμενου πλήρως ηλεκτρικού sedan, η Lotus φέρεται να εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη ενός τρίτου ηλεκτρικού οχήματος, το οποίο θα ανταγωνίζεται άμεσα μοντέλα όπως η Porsche Macan και η BMW iX3 με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με το Autocar, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής στο τμήμα διαφήμισης Mike Johnstone, το νέο μοντέλο φέρει την εσωτερική κωδική ονομασία Type 134.

Με μήκος κάτω των 5 μέτρων, το entry level ηλεκτρικό της Lotus θα μοιράζεται την τεχνολογία με τα μεγαλύτερα σεντάν Eletre και Type 133, αλλά φέρεται να βασίζεται σε διαφορετική πλατφόρμα που προορίζεται για μικρότερα μοντέλα.

Επιπλέον, το νέο SUV της Lotus πιθανότατα θα είναι εξοπλισμένο με μικρότερο πακέτο μπαταριών από αυτό που βρίσκεται στο Eletre, το οποίο έχει ονομαστική ισχύ 112 κιλοβατώρες, καθώς και λιγότερο ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες.

Η τιμολόγηση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά πιθανότατα θα είναι χαμηλότερη από την τιμή περίπου των 105.000 δολαρίων του SUV Eletre, με την υποστηριζόμενη από την Κίνα αυτοκινητοβιομηχανία να εκτιμά ότι το Type 134 θα αντιπροσωπεύει τις μισές ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2028. Αυτό το ποσοστό θα μεταφραζόταν σε περίπου 75.000 μονάδες.

Η βρετανική κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων ιδρύθηκε από τον Colin Chapman το 1948 και είναι πιθανώς περισσότερο γνωστή για τα Elise, Exige, Evora και Seven με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τα τελευταία να λειτουργούν τελικά ως βάση για τα σύγχρονα μοντέλα της Caterham.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top