Ηλεκτρικά

Τα ηλεκτρικά Ford θα αποκτήσουν σύντομα καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες

Η Ford ανακοίνωσε ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο νέο της εργοστάσιο στο Μίσιγκαν, το οποίο θα επικεντρωθεί στην κατασκευή μπαταριών λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού, καθιστώντας τα μελλοντικά ηλεκτρικά της εταιρείας πιο προσιτά.

Έχοντας τη βοήθεια της CATL, η Ford θα επικεντρωθεί στις μπαταρίες LFP, καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μόνο φθηνότερες, αλλά και πιο ανθεκτικές, ενώ προσφέρουν ταχύτερη φόρτιση από τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα τρέχοντα ηλεκτρικά οχήματα.

Διαφήμιση

Η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκαθάρισε ότι η CATL ασχολείται μόνο με την παροχή «γνώσης και υπηρεσιών», ενώ το εργοστάσιο ανήκει ολοκληρωτικά και λειτουργεί από τη θυγατρική της Ford που είναι αφιερωμένη στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Πηγή: arenaev.com

Συντάκτης Αντώνης Γιαγδζόγλου

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Όλα τα άρθρα του συντάκτη
Διαφήμιση

Σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *