Close

Polestar 2 2024: Ανακοινώθηκε επίσημα το ανανεωμένο μοντέλο

Το Polestar 2 2024 είναι επίσημο και είναι ένα πραγματικά ανταγωνιστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο τόσο στην έκδοση με τον ένα, όσο και με τους δύο κινητήρες.

Στο μοντέλο με τον ένα κινητήρα, η εταιρεία αναβάθμισε τους ηλεκτρικούς κινητήρες και τους μετατροπείς, παρέχοντας καλύτερη αυτονομία. Οι μετατροπείς είναι πλέον από καρβίδιο του πυριτίου και οι κινητήρες είναι από κομμάτια μόνιμου μαγνήτη. Η αύξηση της ισχύος είναι σημαντική στα 220 kW, όπως και της ροπής στα 490 Nm . Ως αποτέλεσμα ακόμη και το αρχικό μοντέλο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε κάτι περισσότερο από έξι δευτερόλεπτα.

Τα μοντέλα με διπλό κινητήρα έχουν αναβαθμιστεί κι αυτά. Ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει επανασχεδιαστεί με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος. Η ισχύς εξόδου έχει αυξηθεί μόνο κατά 10 kW στα 310 kW συνολικά, αλλά η ροπή αυξάνεται κατά 80 Nm στα 740 Nm.

Οι μπαταρίες είναι επίσης καινούριες και προέρχονται από δύο προμηθευτές – LG Chem και CATL. Η LG προμηθεύει το μικρότερο πακέτο 69 kWh και η CATL παρέχει το μεγαλύτερο 82 kWh. Η υψηλότερη αυτονομία επιτυγχάνεται από το μονοκινητήριο Polestar 2 Long Range και είναι 635 km WLTP.

Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται τώρα στην Ευρώπη και οι πελάτες μπορούν να αναμένουν τις παραδόσεις το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top