Close

H Porsche μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες με την πιο γρήγορη φόρτιση

Η Taycan σε White

Η Porsche Taycan μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού γίνεται το ηλεκτρικό όχημα με την πιο γρήγορη στάση για φόρτιση στις ΗΠΑ. Με στάσεις συνολικής διάρκειας 2.5 ωρών, η Porsche Taycan ταξίδεψε από την Ανατολική στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Η δοκιμή έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2021, με μία Porsche Taycan που ξεκίνησε από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας και έφτασε στη Νέα Υόρκη, διανύοντας συνολικά 4.561 χιλιόμετρα. Η Porsche Taycan έκανε 18 στάσεις για φόρτιση, η συνολική διάρκεια των οποίων δεν ξεπέρασε τις 2 ώρες, 26 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Πρακτικά, η Porsche Taycan έκανε μία στάση φόρτισης κάθε 252 χιλιόμετρα περίπου.

Το προηγούμενο ρεκόρ για μία παρόμοια διαδρομή ήταν 7 ώρες και 10 λεπτά, γεγονός που δείχνει το πόσο έχουν εξελιχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Porsche τονίζει ότι δεν έκανε κάποιες τροποποιήσεις στην Taycan που δεν διέφερε από ένα μοντέλο παραγωγής ως προς την μπαταρία και την αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση, η δοκιμή αυτή, εκτός από το ρεκόρ Γκίνες για την Porsche, αποδεικνύει ότι τα μακρινά ταξίδια με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εφικτά.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top