Close

Hyundai Kona Electric και Nexo: Ανακαλούνται για πρόβλημα στα φρένα

Νέο Hyundai Kona Electric

Νέο Hyundai Kona Electric

Δύο μοντέλα της Hyundai, το πλήρως ηλεκτρικό Kona Electric και το υβριδικό Nexo, ανακαλούνται για πιθανό πρόβλημα στα φρένα.

Η απόφαση ήρθε από την Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), μετά από έλεγχο Ανεξάρτητου Συμβούλιο Εξετάσεων (IEB).

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο σε 8.176 αυτοκίνητα που είχαν πρόβλημα με τα φρένα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα ασυνήθιστο σήμα από τον σένσορα των αυτοκινήτων, το οποίο μειώνει τη δύναμη των φρένων. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτοκίνητα Kola Electric και Nexo με παραγωγή από το 2019 έως και το 2020.

Το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται με μία ενημέρωση λογισμικού, με την οποία τα φρένα θα διατηρούν την απόδοσή τους ακόμα και αν ο σένσορας εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί στα μοντέλα Nexo από τον Οκτώβριο του 2020 και στα μοντέλα Kona Electric από τον περασμένο Νοέμβριο.

Προς το παρόν, το πρόβλημα εντοπίζεται στα μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην Αμερική, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση παγκοσμίως. Το recall αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου 2021, όπου η Hyundai θα ζητήσει από τους οδηγούς να παραδώσουν τα οχήματά τους για δωρεάν εγκατάσταση του νέου λογισμικού.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Techblog.gr και το Game20.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top