Close

Smart: Θα αποκτήσει ηλεκτρικό compact SUV το 2022

Ξεχάστε το Smart, όπως το ξέρατε. Η συνεργασία της Daimler με την Geely φέρνει ένα ηλεκτρικό compact SUV το 2022.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι Mercedes-Benz και Geely ένωσαν τις δυνάμεις τους, καθώς ανακοίνωσαν την έναρξη της κοινοπραξίας τους μέσω της Smart Automobile Co. Ltd. Αυτή φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει το μέλλον της Smart, ενώ σκοπός είναι να μετατραπεί σε εταιρεία, που θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ήδη, η Smart έχει στα σκαριά δύο νέα ηλεκτρικά Fortwo και Forfour, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει εντός του 2020, ενώ από το 2022 τα οχήματά της δε θα είναι τόσο μικρά. Όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar, εκεί τη χρονιά θα κάνει ντεμπούτο ένα ηλεκτρικό compact SUV με το σήμα της Smart, δίχως να γίνονται γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Υπάρχουν μόνο οι δηλώσεις του επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mercedes, Μάρκους Σάφερ, στο ίδιο μέσο, ότι θα χρησιμοποιηθούν τα γονίδια της Smart για να δημιουργηθεί μία νέα πλατφόρμα.

«Είναι μία καλή βάση για μας, ώστε να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα, που θα μας κάνει πετυχημένους. Έχουμε τα γονίδια της εταιρείας και είμαστε σε καλό δρόμο. Από πλευράς προϊόντος, θα έλεγα να μείνετε συντονισμένοι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Σάφερ.

Τέλος, επεσήμανε και ότι η Smart ήταν ήδη πετυχημένη τα προηγούμενα χρόνια, με τη Mercedes-Benz να έχει στόχο να την πάει στο επόμενο επίπεδο, ταυτόχρονα με τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top