Close

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 10 λεπτά με νέα τεχνολογία

Σύμφωνα με ερευνητές, βρέθηκε νέα τεχνική για τη φόρτιση της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα σε 10 λεπτά.

Ο χρόνος φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που κάνουν τους καταναλωτές διστακτικούς στην αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου μιας και ακόμα και στους σταθμούς γρήγορης φόρτισης, τα αυτοκίνητα χρειάζονται μέχρι και 50 λεπτά για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Αυτή η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει μιας και νέα τεχνική φόρτισης μπορεί να ελαττώσει το χρόνο φόρτισης στα 10 λεπτά. Μια επιλογή θα μπορούσε να είναι η αύξηση της θερμοκρασίας της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης, η οποία θα επιταχύνει τις χημικές ενώσεις μέσα στη μπαταρία, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της σε μικρό χρονικό διάστημα.

Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δε θα έφερνε τα ζητούμενα αποτελέσματα, οι ερευνητές αναφέρουν πως μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση της μπαταρίας με το να αυξήσουν τη θερμοκρασία της μπαταρίας στους 60°C για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχύνουν την ενσωμάτωση ιόντων λιθίου σε στρώματα γραφίτη κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η τεχνική αυτή θα προσθέσει περίπου 320 χιλιόμετρα αυτονομίας στις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, ενώ οι μπαταρίες που θερμάνθηκαν είχαν σταθερή απόδοση και θα μπορούν να αντέξουν μέχρι και 1700 κύκλους φόρτισης με ελάχιστη φθορά.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top