Close

KIA: Θα παρουσιάσει νέα φουτουριστική τεχνολογία στην CES 2019;

Η KIA, ο Κορεάτης κατασκευαστής που στην πραγματικότητα ανήκει στην Hyundai, έχει κάνει έκδηλο το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, αρκετά από τα projects του αφορούν την ανάπτυξη συστημάτων αυτονομίας που θα συναγωνίζονται εκείνα των Αμερικανών – Ευρωπαίων.

Αυτή την φορά, φαίνεται πως η εταιρεία ετοιμάζεται να πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της CES 2019 (που θα λάβει χώρα σε μερικά εικοσιτετράωρα από τώρα), η KIA θα παρουσιάσει στο κοινό ένα ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται “Real-time Emotion Adaptive Driving” ή απλώς “R.E.A.D.”. Πρόκειται για ένα λογισμικό που θα έχει εφαρμογή στο εσωτερικό των αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Η KIA οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο η αυτόνομη οδήγηση θα είναι συνηθισμένη, με τους επιβάτες να χαλαρώνουν στα οχήματα τους ενόσω εκείνα τους μεταφέρουν στον προορισμό τους.

Κάπου εδώ… πιάνει δουλειά το σύστημα R.E.A.D. Εκείνο θα είναι σε θέση να “σκανάρει” τους επιβάτες μέσω μιας σειράς προηγμένων αισθητήρων. Ο εγκέφαλος του συστήματος θα μπορεί να εντοπίσει από τα συναισθήματα μέχρι τους καρδιακούς παλμούς των ανθρώπων και να προχωρήσει στις αντίστοιχες λειτουργίες. Το σαλόνι του οχήματος θα αλλάζει φωτισμό, ενώ στην κεντρική οθόνη θα εμφανίζονται προτάσεις ψυχαγωγίας ανάλογες με την διάθεση τους (που το σύστημα θα έχει εντοπίσει μέσω υπολογισμών από τα ερεθίσματα των αισθητήρων). Φυσικά, το R.E.A.D. δεν θα περιορίζεται μόνο στην διαρύθμιση του σαλονιού, αλλά θα δημιουργεί ένα αποκλειστικό ψηφιακό προφίλ για τους ιδιοκτήτες του οχήματος, παρέχοντας διάφορες μετέπειτα δυνατότητες.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλά για την φουτουριστική αυτή τεχνολογία. Αναμένουμε περισσότερα από την ίδια την KIA, η οποία και θα μας εξηγήσει αναλυτικά τις δυνατότητες του R.E.A.D.. Το σίγουρο είναι πως ακόμα απέχουμε καιρό μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος σε οχήματα, αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες από τους κατασκευαστές!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top