Close

2025 Mercedes-Benz GLC Plug-In Hybrid: Με 313 ίππους και υποστήριξη γρήγορης φόρτισης

Η Mercedes-Benz επεκτείνει τη γκάμα SUV της στις ΗΠΑ με μια plug-in υβριδική έκδοση GLC, το GLC 350e του 2025.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτής της νέας έκδοσης είναι το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Εκτός από τον τετρακύλινδρο κινητήρα αερίου των 2 λίτρων, η GLC 350e διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 24,8 κιλοβατώρας που τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων, με αποτέλεσμα συνδυασμένη ισχύ συστήματος 313 ίππων. Ο ηλεκτρονικός κινητήρας παράγει επίσης μια εντυπωσιακή ροπή 325 λίβρων ποδιών.

Το plug-in υβριδικό σύστημα επιτρέπει μια αυτονομία μόνο με ηλεκτρική ενέργεια 81 μιλίων στον κύκλο WLTP – γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα υπερβολικά αισιόδοξο νούμερο. Η εμβέλεια EPA θα είναι πιθανότατα στην περιοχή 50-60 μιλίων.

Μπορείτε να οδηγείτε το GLC 350e με ταχύτητες έως και 140 χλμ. την ώρα μόνο με ισχύ μπαταρίας. Όσον αφορά τη φόρτιση, μπορείτε να το συνδέσετε στο σπίτι με έναν φορτιστή AC 11 κιλοβάτ. Υποστηρίζει όμως και γρήγορη φόρτιση έως και 60 kW, η οποία θα φορτίσει πλήρως την μπαταρία σε 30 λεπτά. Υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης έως και 100 kW από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Όσον αφορά τα τυπικά χαρακτηριστικά, τα πάντα στο GLC 300 θα μεταφερθούν στο GLC 350e. Θα διατίθενται τρία επίπεδα εξοπλισμού: Standard, Exclusive και Pinnacle. Μπορείτε να επιλέξετε από 13 επιλογές ταπετσαρίας, ενώ τα βασικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού περιλαμβάνουν θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα 16 κατευθύνσεων, ατμοσφαιρικό φωτισμό, προσαρμοστικούς προβολείς, ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων. Η επάνω επένδυση έχει επίσης ψηφιακές προβολές φωτός και μονωμένο γυαλί.

Η GLC 350e θα συμμετάσχει σε μια αυξανόμενη παραγωγή plug-in οχημάτων, καθώς οι κατασκευαστές και οι καταναλωτές αγκαλιάζουν την τεχνολογία όλο και περισσότερο. Θα ενωθεί με τα Audi Q5 55 TFSI e, BMW X5 xDrive45e και Ford Escape PHEV μεταξύ πολλών άλλων. Η τιμολόγηση θα ανακοινωθεί πιο κοντά στην κυκλοφορία το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top