Close

2024 Hyundai Kona Electric: Με αυτονομία έως και 490 km

Η Hyundai παρουσίασε επίσημα το πλήρως ηλεκτρικό Kona, το οποίο προσφέρει αυτονομία έως και 490 km χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία 65,4 kWh.

Αυτή η μπαταρία συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 160 kW που τροφοδοτεί τους μπροστινούς τροχούς. Ακόμα, η ροπή των 255 Nm είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα 395 Nm του προηγούμενου μοντέλου.

Η βασική έκδοση, ωστόσο, διατίθεται με μπαταρία 48,4 kWh και ηλεκτροκινητήρα 114,6 kW (154 ίππων) με την ίδια ροπή 255 Nm. Η εκτιμώμενη εμβέλεια WLTP για αυτήν την έκδοση είναι 342 χιλιόμετρα.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική 400V και σύμφωνα με τη Hyundai επιτρέπει στο Kona να φορτίζει από 10% έως 80% SoC σε 41 λεπτά, αλλά η εταιρεία δεν αποκάλυψε τον υποστηριζόμενο ρυθμό φόρτισης DC.

Και οι δύο εκδόσεις του Kona Electric υποστηρίζουν τη λειτουργία Vehicle-2-Load με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές να προσφέρουν μέγιστο φορτίο 3,13 kVA, ενώ τα οχήματα της Βόρειας Αμερικής θα προσφέρουν έως και 1,63 kVA – δηλαδή 3.000 W και 1.600 W αντίστοιχα.

Η Hyundai εξόπλισε το νέο της ηλεκτρικό SUV με λειτουργίες ADAS που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μόνο στα Ioniq 5 και Ioniq 6. Προσφέρει Driver Status Monitor για να παρακολουθεί τον οδηγό, απομακρυσμένο Smart Parking για τα πιο στενά σημεία στάθμευσης και Blind Spot Monitor.

Το Forward Collision Avoidance 2.0 φροντίζει για το φρενάρισμα και το τιμόνι σε δύσκολες καταστάσεις και το Highway Driving Assist 2 διατηρεί την απόσταση από το αυτοκίνητο μπροστά, αλλά μπορεί και να προσπεράσει πιο αργά οχήματα.

Η λίστα των λειτουργιών συνεχίζεται με Lane Assist, Blind Spot Collision Avoidance, Speed ​​Limit Assist, Driver Attention Warning, High Beam Assist, Smart Cruise Control, Navigation Based Cruise Control και Lane Following Assist.

Το εσωτερικό προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο και οι δύο νέες οθόνες 12,3 ιντσών συνδυάζονται με έγχρωμο HUD 12 ιντσών. Η διεπαφή γραφικών είναι εντελώς νέα και διαθέτει προηγμένα γραφικά υψηλής ποιότητας. Το ηχοσύστημα Bose Premium με 8 ηχεία φροντίζει για την υπόλοιπη ψυχαγωγία, ενώ υπάρχει μια σειρά από υποδοχές USB-C.

Ακόμα, οι αναβαθμίσεις OTA υποστηρίζονται και η Hyundai υπόσχεται ήδη ότι η υπηρεσία Bluelink Streaming θα προσφερθεί αργότερα για ροή βίντεο και μουσικής. Για όσους απολαμβάνουν την οδήγηση με ένα πεντάλ, το Hyundai Kona διαθέτει λειτουργία οδήγησης i-Pedal, ενώ το Smart Regenerative System φροντίζει να προσαρμόζει αυτόματα το φρενάρισμα.

[via]

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed/.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες σε online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top