Close

Hyundai Elantra 2019: Διασυνδεδεμένο sedan με τεχνολογία Blue Link

Η Hyundai αποκάλυψε το 2019 Elantra facelift το οποίο διαθέτει την τεχνολογία Blue Link, κάνοντάς το να είναι το πρώτο πλήρως διασυνδεδεμένο sedan της Ινδίας, το οποίο θα διαθέτει κινητήρα βενζίνης συμβατό με τα πρότυπα εκπομπής ρύπων της χώρας.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του 2019 Hyundai Elantra facelift, η κατασκευάστρια εταιρεία παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του νέου sedan το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες για την αγορά της Ινδίας. Το νέο Elantra θα διαθέτει 34 χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Hyundai Blue Link, με τα 10 από αυτά να διατείθονται αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας. Επιπλέον, ο κινητήρας βενζίνης είναι συμβατός με τα πρότυπα εκπομπής ρύπων της χώρας Bharat Stage VI (BS6) χωρίς όμως να είναι γνωστά τα επι μέρους χαρακτηριστικα του.

Η τεχνολογία Hyundai Blue Link προσφέρει χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας τα οποία καλύπτουν τομείς όπως η ασφάλεια και η προστασία, η απομακρυσμένη πρόσβαση, διαχείριση του οχήματος, διαθέσιμες υπηρεσίες ανά περιοχή, υπηρεσίες συναγερμού και τεχνητής νοημοσύνης. Η AI αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της Blue Link τεχνολογίας μιας και υποστηρίζει αναγνώριση φωνής για ομιλία τόσο σε Ινδικά αλλά και Αγγλικά με Ινδική προφορά.

Στον τομέα της ασφάλειας και προστασίας, το σύστημα Blue Link προσφέρει αυτόματες ειδοποιήσεις σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, υπηρεσίες έκτατης ανάγκης, βοήθεια στην αναγνώριση της οδοσήμανσης, έλεγχο πίεσης των ελαστικών, ενημέρωση και εντοπισμό του οχήματος όταν αυτό έχει κλαπεί καθώς και ακινητοποίηση του οχήματος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης, ο κάτοχος του οχήματος θα μπορεί να εκκινεί και να σταματά τη μηχανή όταν δε βρίσκεται μέσα σε αυτό καθώς επίσης και απομακρυσμένη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του κλιματισμού, στο κλείδωμα και ξεκλείδωμα κάθε πόρτας, την κατάσταση αλλά και την εύρεση του οχήματος. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα στον κύριο διαχειριστή να μοιραστεί τις υπηρεσίες BlueLink με έναν δεύτερο χρήστη ο οποίος θα μπορεί να τις χειρίζεται μέσω τις εφαρμογής στο smartphone του.

Με τη χρήση του Blue Link, ο διαχειριστής/κάτοχος του οχήματος, θα μπορεί να προβεί σε διαγνωστικούς ελέγχους έτσι ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια βλάβη στον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τους αερόσακους, στο σύστημα πέδησης και οδήγησης. Οι δυνατότητες του συστήματος Blue Link δε σταματούν εδώ μιας και θα ενημερώνει τον οδηγό αναφορικά με τον τρόπο οδήγησής του αλλά και με το πότε θα πρέπει να προβεί σε έλεγχο συντήρησης του οχήματος.

Τέλος, οι επιπλέον υπηρεσίες περιλαμβάνουν την ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το όχημα, τον εντοπισμό του σε πραγματικό χρόνο αλλά και προειδοποιήσεις αναφορικά με την εκτροπή πορείας αλλά και υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top