Close

2018 Lexus LS 500: Πολυτελές coupe από το μέλλον [NAIAS 2017]

Η Ιαπωνική Lexus παρουσίασε, στο North American International Auto Show, το πέμπτης γενιάς LS 500 το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018. Εσωτερικά και εξωτερικά, το νέο LS αντικατοπτρίζει την Ιαπωνική ταυτότητα και προσέγγιση στην πολυτέλεια.

Η νέα “ναυαρχίδα” της Lexus, θα έχει κινητήρα V6 3.5 λίτρων, σχεδιασμένος ειδικά για αυτό, με twin-turbo ανεπτυγμένο από την τεχνολογία της εταιρείας που χρησιμοποιεί στην F1. Ως αποτέλεσμα, ο κινητήρας αποδίδει 415 άλογα και επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα.

lexus-ls-500-2

Το να δημιουργήσεις ένα πολυτελές αμάξι όπως το νέο LS 500, δεν το καταφέρνεις απλά προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά. Η τεχνολογία πρέπει να “δέσει” αρμονικά με την παράδοση, πράγμα που η Lexus το καταφέρνει πολύ καλά. Το LS 500 είναι σχεδιασμένο να προσφέρει ηρεμία στην καμπίνα, εξουδετερώνοντας τον εξωτερικό θόρυβο, χρησιμοποιώντας τεχνολογία antiphase-sound από τα ηχεία του αυτοκινήτου.

lexus-ls-500-4

Φυσικά ένα ήσυχο περιβάλλον είναι ιδανικό για να εκτιμήσει κανείς την ποιότητα ενός premium συστήματος ήχου. Τo Lexus LS έρχεται με 3D surround Mark Levinson σύστημα ήχου, το οποίο έχει εγκατεστημένα ηχεία ακόμη και στην οροφή του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το user-interface που χρησιμοποιείς για να ελέγξεις το σύστημα ήχου χρησιμοποιεί είναι άκρως ελκυστικό.

lexus-ls-500-1

Το Lexus LS 500 θα έχει ακόμη μια οθόνη αφής 12.3 ιντσών, για εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του οχήματος. Αν δεν έφτανε αυτό, το LS θα ενσωματώνει προαιρετικά την μεγαλύτερη heads-up display που υπάρχει σε αυτοκίνητο, η οποία θα είναι στις 24 ίντσες και θα προβάλει πληροφορίες μπροστά στα μάτια του οδηγού.

lexus-ls-500-5

Τέλος, το Lexus LS 500 θα χρησιμοποιεί όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Για πρώτη φορά θα δούμε το Intuitive Pedestrian Detection with Active Steering, το οποίο αν εντοπίσει μια επικείμενη σύγκρουση με πεζό, θα φρενάρει και θα στρίψει το LS για να την αποφύγει, ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να παραμείνει στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας.

Διαβάστε για όλες τις νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα από την NAIAS 2017
lexus-ls-500-6

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top