Close

General Motors και Honda συνεργάζονται για μπαταρίες

General Motors και η Honda συνεργάζονται για να αναπτύξουν μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα. Πιο συγκεκριμένα οι δύο κατασκευάστριες αυτοκινήτων θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ανεξάρτητων κυψελών μπαταριών και για την τεχνολογία που θα τους επιτρέπει να ενωθούν μαζί σε ενιαία πακέτα μπαταριών.

Οι νέες μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά προϊόντα κι από τους δύο κατασκευαστές κυρίως στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

GM και Honda επιδιώκουν μεγαλύτερη πυκνότητα ενέργειας, που σημαίνει ότι οι μπαταρίες θα μπορούν να αποθηκεύουν περισσότερη ενέργεια σε δεδομένο όγκο. Αυτό θα επιτρέψει μικρότερα πακέτα μπαταριών τα οποία θα μπορούν να συσκευάζονται ευκολότερα χωρίς να θυσιάζεται η αυτονομία. Επιπλέον, οι δύο κατασκευάστριες επιδιώκουν ταχύτερη φόρτιση.

Βάσει της συμφωνίας, οι εργασίες ανάπτυξης θα επικεντρωθούν στο σύστημα μπαταρίας επόμενης γενιάς της GM, από την οποία και θα προμηθεύεται μπαταρίες η Honda. Οι μπαταρίες θα χρησιμοποιηθούν στα αυτοκίνητα και των δύο κατασκευαστριών, Οι δύο εταιρείες δεν ανέφεραν το ακριβές χρονοδιάγραμμα παραγωγής.

Honda Clarity electric

Η GM έχει υπάρξει πιο επιθετική από την Honda στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τώρα με το Chevrolet Bolt EV και σχεδιάζει να λανσάρει 20 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως μέχρι το 2023 και αναμένεται να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2026.

Από την πλευρά της η Honda έχει το Clarity Electric, ένα ηλεκτρικό όχημα με μικρότερη αυτονομία στα 134 χιλιόμετρα. Η εταιρεία εκτιμά τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων της μέχρι το 2030 θα είναι ηλεκτρικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται υβριδικά, οχήματα κυψελών υδρογόνου και οχήματα με μπαταρίες.

Να σημειωθεί ότι οι δύο κατασκευάστριες είχαν συνεργαστεί σε πράσινη τεχνολογία και πέρυσι όταν ανακοίνωσαν την κοινοπραξία τους για την κατασκευή εργοστασιακής μονάδας κυψελών καυσίμου, υποσχόμενες ένα προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου περίπου το 2020.

Πηγή

Η Λαΐδα Λιμνιάτη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος τεχνολογίας στα περιοδικά RAM και xAKER, στο Pathfinder.gr, στο περιοδικό COMBusiness, στο ημερήσιο Newsletter COMToday και στη Ναυτεμπορική. Επίσης, έχει υπάρξει Υπεύθυνη Επικοινωνίας στη WOT και Marketing Executive στη Merlien Institute.

0 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top