Έξυπνες στάσεις, Δήμος Πειραιά

18 νέες έξυπνες στάσεις τοποθετήθηκαν στο Δήμο Πειραιά

Νέες έξυπνες στάσεις έχει ο Πειραιάς στο παραλιακό του μέτωπο, εξασφαλίζοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους χρήστες της αστικής και δημοτικής συγκοινωνίας.

Οι 18 σύγχρονες στάσεις τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Πειραιά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έως το Ρολόι στο Πασαλιμάνι. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό καλύπτοντας ανάγκες του επιβατικού κοινού, όπως υποδοχή για φόρτιση κινητού και smart συσκευών, Wi Fi για την ενημέρωση των επιβατών σχετικά με τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, ηλεκτρονική πληροφόρηση για δράσεις, εκδηλώσεις, ενέργειες και υπηρεσίες του Δήμου, νυχτερινό φωτισμό κ.α.

Ταυτόχρονα, παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον αναμονής, συμβάλλοντας στην προστασία του επιβατικού κοινού από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Πειραιά προχώρησε και σε εργασίες συντήρησης 12 επιπλέον στάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Με σεβασμό στις ανάγκες των χρηστών των μέσων μαζικής μεταφοράς, τοποθετήσαμε 18 νέες, σύγχρονες στάσεις στο παραλιακό μέτωπο, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι το Ρολόι στο Πασαλιμάνι. Οι στάσεις είναι καλαίσθητες, με σύγχρονες υπηρεσίες και παροχές για τους πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Έξυπνες στάσεις, Δήμος Πειραιά
Έξυπνες στάσεις, Δήμος Πειραιά

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, σημείωσε: «Πρόκειται για νέες σύγχρονες στάσεις και είμαστε χαρούμενοι που είναι πλέον διαθέσιμες για τους πολίτες. Εξαιτίας της περιοχής είναι αλουμινένιες για να αντέχουν και γι’ αυτό επιλέξαμε να αντικαταστήσουμε πρώτα της Πειραϊκής, της Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι το Ρολόι, λόγω του ότι είχαν μεγάλες φθορές από την υγρασία και το παραλιακό μέτωπο. Επίσης, προχωρήσαμε και στη συντήρηση επιπλέον 12 στάσεων και η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες στάσεις, καθώς συνολικά ο Πειραιάς διαθέτει 119. Προχωράμε ώστε να προσφέρουμε στους επιβάτες τουλάχιστον του ΟΑΣΑ και της Δημοτικής Συγκοινωνίας ό,τι καλύτερο μπορούμε, είτε το καλοκαίρι για σκιά είτε το χειμώνα για βροχή. Είναι σημαντικό για εμάς να συμβάλλουμε ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών μας».

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρέδωσε στο Δήμο τρείς πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *