10 εκ. αυτοκινούμενα οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους το 2020

Τα αυτοκινούμενα οχήματα (self-driving cars) δεν είναι πλέον μια φουτουριστική ιδέα. Εταιρείες όπως Mercedes, BMW, Volvo και Tesla έχουν ήδη διαθέσει ή θα διαθέσουν σύντομα αυτοκίνηματα με ιδιότητες και χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης.

Σήμερα, ως αυτοκινούμενα οχήματα μπορούν να θεωρηθούν τα οχήματα αυτά που επιτρέπουν την επιτάχυνση, πέδηση και αλλαγή κατεύθυνσης με ελάχιστη ή και καθόλου συμμετοχή του οδηγού.

Η εταιρεία αναλύσεων και έρευνας BI Intelligence εκτιμά ότι το 2020 περισσότερα από 10 εκ. αυτοκίνητα με ιδιότητες αυτόματου πιλότου ή χαρακτηριστικά αυτόματης οδήγησης θα κυκλοφορούν στους δρόμους όλου του κόσμου.

Volvo self driving car interior

Στην Βρετανία, η εταριεία KPMG εκτιμά ότι από το 2014 έως και το 2030 περισσότεροι από 2.500 θάνατοι προερχόμενοι από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα θα έχουν αποφευχθεί.

Το 2019 αναμένεται να κυκλοφορήρουν τα πρώτα πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα, ικανά να μετακινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β χωρίς να απαιτούν καμία συμμετοχή του οδηγού.

BI Intelligence self-driving cars 2020

Οχήματα που δεν θα έχουν καθόλου οδηγό, αναμένεται να κυκλοφορήσουν αρκετά αργότερα μιας και εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη νομοθεσία της κάθε χώρας αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *