Close

Local Motors Olli: Αυτόνομο λεωφορειάκι με τη συνδρομή της IBM

Το Olli είναι ένα αυτόνομο λεωφορειάκι που κατασκευάζει η Local Motors και βασίζεται στην πλατφόρμα Whatson της IBM. Έχει ξεκινήσει τις δοκιμαστικές διαδρομές στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και όσοι το έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ενθουσιασμένοι.

Το Olli είναι ηλεκτρικό και μπορεί να μεταφέρει έως και 12 άτομα. Η πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της IBM δίνει στο Olli τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους επιβάτες.

Αυτόνομα ταξί στη Σιγκαπούρη ξεκινούν να παίρνουν επιβάτες

Οι επιβάτες καλούν το Olli από το κινητό τους και όταν επιβιβάζονται σε αυτό του λένε ποιος είναι ο προορισμός τους. Το Olli ρωτάει τους επιβάτες ποια είναι η αγαπημένη τους μουσική και την επιλέγει.

Local Motors Olli IBM Watson

Αν κάποιος από τους επιβάτες επαναλαμβάνει την ίδια διαδρομή τακτικά, τον Olli τον θυμάται και τον οδηγεί στον προορισμό του αυτόματα.

Ο Bret Greenstein, Αντιπρόεδρος της πλατφόρμας IBM Watson, δήλωσε πρόσφατα ότι όσοι έχουν χρησιμοποιήσειο το Olli κατεβαίνουν χαμογελώντας από το όχημα κάτι που δεν συμβαίνει συχνά με τα μέσα μεταφοράς.

Local Motors Olli IBM Watson

Βγήκαν στους δρόμους τα αυτόνομα οχήματα της Uber

Το IBM Watson έχει εφαρμοστεί και σε δωμάτια ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson και οι ασθενείς έχουν την δυνατότητα να μιλάνε στο σύστημα και να ανοιγοκλείνουν τα φώτα ή να καλούν συγκεκριμένους γιατρούς.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ενώ ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 αλλά και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική και Καθημερινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top