Τα ηλεκτρικά της VW θα λειτουργούν ως... power bank σε 4 τροχούς
Close

Τα ηλεκτρικά της VW θα λειτουργούν ως… power bank σε 4 τροχούς

Μία νέα δυνατότητα αναμένεται να ξεκινήσει να προσφέρεται στους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen. Αναλυτικότερα, από τις αρχές του επόμενου έτους, τα ηλεκτρικά οχήματα της VW θα μπορούν να προσφέρουν στο δίκτυο το πλεόνασμα της ηλεκτρικής τους ενέργειας.

Η νέα δυνατότητα που θα προσφέρεται σε οχήματα όπως το Volkswagen ID.4 θα μπορεί να μετατρέψει ένα ηλεκτρικό όχημα ως ένα… power bank. Η αναβάθμιση λογισμικού θα μπορεί να επιτρέπει την αμφίδρομη φόρτιση, έτσι ώστε ένα ηλεκτρικό όχημα με γεμάτη την μπαταρία του να μπορεί να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα σπίτι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ή σε μία συσκευή.

Μία άλλη ενδιαφέρουσα χρήση είναι η πώληση του πλεονάσματος ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη. Στις πρόσφατες διακοπές ρεύματος στις ΗΠΑ, ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών Ford F-150 να συνδράμουν με την παροχή ενέργειας σε οικίες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα έλλειψης ενέργειας.

Λίγα είναι τα μοντέλα που επιτρέπουν μία τέτοια δυνατότητα, με τη Volkswagen να πιστεύει ότι θα μπορεί να την προσφέρει σε μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά.

Πηγή

Ακολουθήστε το Autonomous.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Autonomous.gr στη λίστα σας με αυτό το σύνδεσμο https://www.autonomous.gr/feed.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

0 Comments
scroll to top