3 κλάδοι της οικονομίας τους οποίους η αυτόνομη οδήγηση θα επηρεάσει αρνητικά

Οι 3 βασικοί οικονομικοί κλάδοι οι οποίοι σχετίζονται με τον τουρισμό και είναι πιθανόν να έχουν αρνητικές συνέπειες από την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης είναι οι αεροπορικές εταιρίες, τα ξενοδοχεία και τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Και οι 3 αυτοί κλάδοι πιθανότατα θα επιβιώσουν αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν στις αλλαγές και προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης.

Τα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων έχουν ήδη πληγεί από εταιρίες τύπου ride-share όπως οι Uber και Lyft. “Ενα αυτόνομο όχημα μπορεί να προγραμματιστεί να μεταφέρει άτομα από και προς ξενοδοχεία και αεροδρόμια, και ήδη η Hertz έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Apple και άλλους παρόχους rideshare, ενώ η Waymo θα ξεκινήσει συνεργασία με την Αvis.

Edag light car-sharing

Οι αεροπορικές εταιρίες ίσως να πληγούν από το συνολικό χρόνο που χρειάζεται για την μετάβαση προς τα αεροδρόμια, τον χρόνο για τον έλεγχο ασφαλείας, το check-in, ειδικά σε πτήσεις εσωτερικού και σχετικά κοντινές αποστάσεις σε σχέση με τον χρόνο που συνολικά χρειάζεται ένα αυτόνομο όχημα για την ίδια απόσταση χωρίς την αναμονή και ταλαιπωρία των αεροδρομίων.

Τα ξενοδοχεία ειδικά εκείνα που είναι χαμηλού κόστους και προσφέρουν ένα διάλειμμα για ύπνο θα μπορούν να πληγούν από τα αυτόνομα οχήματα διότι κατά την διάρκεια του ταξιδιού οι επιβάτες θα μπορούν να κοιμηθούν με ασφάλεια και να ξεκουραστούν. Οπότε πρέπει να επικεντρωθούν τα ξενοδοχεία στο ξεχωριστό πλεονέκτημα τους προσφέροντας χαλάρωση και ανανέωση στους επισκέπτες τους για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Οι αλλαγές της αυτόνομης οδήγησης πιθανότατα θα οδηγήσει σε σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές στους 3 αυτούς κλάδους του τουρισμού.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *