Μεταπτυχιακό στην τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων προσφέρει το πανεπιστήμιο του Κόβεντρι
Close

Μεταπτυχιακό στην τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων προσφέρει το πανεπιστήμιο του Κόβεντρι

Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η εξειδίκευση και η απόκτηση δεξιοτήτων αποτελεί σημαντικό όπλο στη φαρέτρα κάθε επαγγελματία.

Στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας βομβαρδιζόμαστε διαρκώς με ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα αυτόνομα οχήματα τα οποία εφοδιάζονται με αισθητήρες, ραντάρ, κάμερες και κάθε λογής ηλεκτρονικά που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στον περιορισμό των τροχαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, το πανεπιστήμιο του Κόβεντρι (Coventry) ανακοίνωσε για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020/21 το πρώτο μεταπτυχιακό πάνω στις τεχνολογίες των αυτόνομων οχημάτων.

Η επίσημη ονομασία του είναι CAVS MSc και προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Connected Autonomous Vehicle Systems.

Το μεταπτυχιακό προσφέρεται σε συνεργασία με την εταιρεία HORIBA MIRA που ειδικεύεται στις τεχνολογίες αυτόνομων οχημάτων.

Τα μαθήματα εστιάζουν στο λογισμικό και στα συστήματα που απαιτούνται για την αυτόνομη οδήγηση, στον τομέα της ασφάλειας, της κυβερνοασφάλειας, στον ανθρώπινο παράγοντα, στην επικοινωνία και σε άλλους τομείς.

Κάποια μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο φημισμένο Ινστιτούτο Τεχνολογίας MIRA που εδρεύει στο Νούνιτον (Nuneaton), και που προσφέρει εξειδίκευση σε αναδυόμενες τεχνολογίες της αυτοκίνησης.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και του κατασκευαστικού τομέα, να εξειδικεύσουν το προσωπικό τους και να το προετοιμάσουν για έναν νέο κόσμο με αυτόνομα οχήματα – έναν τομέα που πρόκειται να δώσει ώθηση στην οικονομία και να φέρει επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά το πανεπιστήμιο.

To προγράμμα έχει διάρκεια ενός έτους και τα μαθήματα ξεκινούν τον Σεπτέμβρη του 2020 και τον Ιάνουάριο του 2021. Όσο για το κόστος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν τον κόπο να επικοινωνήσουν με το πανεπιστήμιο ώστε να υπάρξει σχετική ενημέρωση για το ποσό όπως επίσης και τον τρόπο καταβολής των διδάκτρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων

– CAV Safety (HORIBA MIRA)
– CAV Verification and Validation (HORIBA MIRA)
– CAV Cybersecurity (HORIBA MIRA)
– CAV Human factors (Coventry University)
– CAV Communication (Coventry University)
– CAV Vision (Coventry University)
– CAV Dynamics and Kinematics (Coventry University)
– CAV Perception (Coventry University)
– Individual Project (Coventry University supported by HORIBA MIRA)
– Global Professional Development – Consultancy (Coventry University)

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top