Η Γαλλία επενδύει 8 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Close

Η Γαλλία επενδύει 8 δισ. ευρώ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας συγκέντρωσε 8 δις ευρώ για να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία, της οποίας μεγάλο μέρος είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είναι γνωστό το γεγονός ότι, πλέον, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτου έχουν αρχίσει να κάνουν στροφή στην ηλεκτροκίνηση, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ τον ανήφορο έχουν αρχίσει να παίρνουν και οι πωλήσεις τους.

Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά παγκοσμίως. Όμως, η Γαλλία δε θέλησε να αφήσει έτσι την αυτοκινητοβιομηχανία της, της οποίας μεγάλο μέρος είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γι’ αυτό, συγκέντρωσε 8 δις ευρώ, ώστε να τη βοηθήσει να ανακάμψει, καθώς ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, έχει πως επιθυμεί η χώρα να γίνει η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που αύξησε τα κίνητρα αγοράς ενός ηλεκτροκίνητου στις 7000 ευρώ για οχήματα που κοστίζουν μέχρι 45000 ευρώ, κάτι που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ τα κίνητρα για τις επιχειρήσεις το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν οριστεί στα 5000 ευρώ.

Μάλιστα, οι Γάλλοι έχουν βάλει κίνητρα και για την αγορά των plug-in υβριδικών στις 2000 ευρώ για όσα αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρική αυτονομία τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα, ενώ δε θα πρέπει να κοστίζουν πάνω από 50000 ευρώ.

Επίσης, η κυβέρνηση των τρικολόρ θα διπλασιάσει και το trade-in premium, ώστε να αντικαταστήσει τα παλιά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Από εκεί και πέρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα κίνητρα, όσον αφορά τα έσοδα, με αποτέλεσμα το 75% των νοικοκυριών να έχει τη δυνατότητα για αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το 2020 και η Γερμανία αύξησε τα οικονομικά κίνητρα για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου κατά 50%, κάτι που είχε απήχηση στις πωλήσεις, αφού πήραν την αύξουσα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top