Τέλος στα ηλεκτρικά BMW i3 και i8;

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα οι ιθύνοντες της BMW εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν μελλοντικά νέες εκδόσεις των i3 και i8.

Η BMW ποντάρει πολλά στην ηλεκτροκίνηση καθώς μέσα στη χρονιά θα παρουσιάσει τρία νέα, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς “i”, τα οποία θα βγουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μπει ένα τέλος στα πρώτα οχήματα που έβαλαν την εταιρεία σε αυτό το δρόμο, το αμιγώς ηλεκτρικό i3 και το εντυπωσιακό σπορ plug-in hybrid i8.

Πρόσφατα και τα δύο ανανεώθηκαν αποκτώντας νέες εκδόσεις, αλλά σύμφωνα με ιθύνοντες της BMW είναι πολύ πιθανό να μην συνεχιστεί η παραγωγή τους, όπως αναφέρει το Automotive News. Αυτό, πάντως, δεν είναι κάτι που θα συμβεί -αν συμβεί- άμεσα.

BMW i3 & i8

Ο επικεφαλής ηλεκτροκινητήρων της BMW AG, Stefan Juraschek μιλώντας στο Automotive News, είπε: “Αυτά τα οχήματα είναι μοναδικά. Αυτά τα δύο αυτοκίνητα δεν αναπτύχθηκαν ως οικογένεια που μπορούμε να επεκτείνουμε με διάφορους τρόπους ή ίσως με πέντε ή δέκα παράγωγα”.

Το 2018, η BMW θα παρουσιάσει την i4, την ηλεκτρική έκδοση της X3 που θα ονομάζεται iX3 και το iNEXT που η εταιρεία τοποθετεί ως αντίπαλο του Tesla Model 3. Τόσο το iX3 όσο και το i4 αναμένονται στην παραγωγή το 2020.

Πηγή 1, 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *