Close

General Motors Cruise AV: To 2019 στην παραγωγή το πλήρως αυτόνομο

General Motors Cruise AV

Και όταν λέμε πλήρως αυτόνομο το εννοούμε καθώς το Cruise AV της General Motors θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που δεν θα διαθέτει τιμόνι, πεντάλ ελέγχου, χειριστήρια και φυσικά δεν θα χρειάζεται οδηγό.

Το 2019 θα ξεκινήσει η παραγωγή του πλήρως αυτόνομου Cruise AV όπως ανακοίνωσε η General Motors. Και όταν λέμε πλήρως αυτόνομο το εννοούμε καθώς το Cruise AV θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που δεν θα διαθέτει τιμόνι, πεντάλ ελέγχου, χειριστήρια και φυσικά δεν θα χρειάζεται οδηγό.

Το όχημα θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Orion Township του Michigan, με την GM να επενδύει σε πρώτη φάση πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή του.

“Συνεχίζουμε να σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στα σχέδιά μας για την εισαγωγή του στην αγορά το 2019”, ανέφερε ο πρόεδρος της GM, Dan Ammann.

Οι δέκα εταιρείες με τις περισσότερες ευρεσιτεχνίες στην αυτόνομη οδήγηση

“Οι ομάδες μας στο Orion και στο Brownstone έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην κατασκευή υψηλής ποιότητας αυτόνομων οχημάτων δοκιμών και συστοιχιών μπαταριών, οπότε είναι καλά προετοιμασμένες για την παραγωγή του Cruise AV”, πρόσθεσε.

Το όχημα βασίζεται στην τέταρτη γενιά του Chevrolet Bolt EV και όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μόνο μια οθόνη, με κάποια χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος.

General Motors Cruise AV

Στο πίσω μέρος των προσκέφαλων των εμπρόσθιων καθισμάτων υπάρχουν ενσωματωμένες οθόνες ώστε να οι επιβάτες που κάθονται πίσω να περνούν ευχάριστα την ώρα τους κατά τη διάρκεια των διαδρομών.

Στην οροφή του Cruise AV βρίσκονται αισθητήρες, LiDAR, κάμερες και άλλα εξαρτήματα που αποτελούν τα “μάτια” του οχήματος και συνθέτουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Μέχρι τώρα έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 200 οχήματα τα οποία δοκιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς ενόψει της έναρξης παραγωγής.

Πηγή

Ο Μένιος Κατής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και κατάγεται από τη Λήμνο. Σπούδασε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 από το πρώτο αθλητικό site της Ελλάδας, το sport.gr (Sportline), στο οποίο εργάστηκε επί μια δεκαετία. Παράλληλα, έγραφε για το αγαπημένο του σπορ, τα MotoGP, στο motograndprix.gr καθώς επίσης και στο περιοδικό MotoGP World. Έχει δουλέψει επίσης στο wmotors.gr και caranddriver.gr, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Car and Driver και Moto&Rider.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top