Close

Οι CEO των Tesla και Uber σύμβουλοι του Προέδρου Donald Trump

O CEO της Tesla, Elon Musk με τον CEO της Uber, Travis Kalanick, είναι πλέον μέλη του εκλεγμένου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής. Το συγκεκριμένο φόρουμ, θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις αρκετά συχνά, με σκοπό να συμβουλέψει τον Πρόεδρο ώστε να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=QOfRg6ngYoo

Πλέον το συμβούλιο αυτό αριθμεί 19 μέλη, και περιλαμβάνει ακόμη ονόματα όπως του Bob Iger, CEO της Disney και του Ginni Rometty, CEO της IBM. Τα μέλη θα πρέπει να μοιράζονται την κοινή τους εμπειρία και γνώση, ώστε ο νεοεκλεχθείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, να εφαρμόσει όσο το δυνατόν καλύτερα την οικονομική του ατζέντα.

Η ανάθεση αυτού του ρόλου στον Elon Musk, έρχεται μερικές εβδομάδες από όταν ο ίδιος δήλωσε ότι, “δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Δημοκρατία γενικά”. Δεν τον ενδιέφερε για το πως ο μεγιστάνας Donald Trump, θα επηρεάσει την οικονομική και περιβαλλοντολογική πολιτική από την θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, αλλά πίστευε ότι οι απόψεις της Hilary Clinton ήταν πιο σωστές.

google car usa

Ο Musk μαζί με την elite της Silicon Valley, συναντήθηκαν με τον Trump χθες ώστε να συζητήσουν για την νέα κυβέρνηση και το πως θα επηρεάσει της εταιρείες τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ. Ο Kalanick, ο οποίος στο παρελθόν αστειεύτηκε ότι θα μετακομίσει στην Κίνα αν εκλεγεί ο Trump, δεν ήταν παρόν γιατί ταξίδευε.

Τι πιστεύουν οι ΗΠΑ για το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων;

Στην συνάντηση αυτή, η οποία έγινε στους Trump Towers στην Νέα Υόρκη, ήταν παρόν φυσιογνωμίες, όπως ο Tim Cook, CEO της Apple και Sheryl Sandberh, Chief Operating Officer του Facebook. Ο Trump φέρεται να δήλωσε, απευθυνόμενος στους καλεσμένους, το εξής “Εμείς θέλουμε να συνεχίσετε την απίστευτη καινοτομία. Δεν είναι κανένας σαν εσάς στον Κόσμο. Κανένας σαν τους ανθρώπους που υπάρχουν σε αυτό το δωμάτιο”.

Boston USA traffic

Σε αυτή την συνάντηση θίχτηκαν αρκετά σημαντικά θέματα, όπως την δημιουργία θέσεων εργασίας, για τους φόρους, την παραγωγή, το εμπόριο με την Κίνα, επαναπατρισμό ξένων περιουσιακών στοιχείων και τους κανονισμούς που απέτρεπαν την επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

Πηγή 1,2,3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 Comments
scroll to top